Alla Baazars möbler tillverkas för hand enligt samma tradition som man tillverkat möbler i Kina i tusentals år. Detta gör varje exemplar unikt och ger möblerna en charm och en själ som massproducerade fabriksmöbler aldrig kan få. Möblerna tillverkas på en mindre möbelverkstad där arbetarna har bra förhållanden och skälig lön. De tusenåriga hantverkstraditionerna skapar trendiga möbler med själ och personlighet.

De hantverkare som tillverkar våra möbler är oerhört skickliga och kommer från hela Kina för att jobba på vår verkstad. Vi har givetvis inga barnarbetare och arbetar med en tydlig miljöpolicy. Genom att vi köper upp gamla möbler och renoverar så jobbar vi med återbruk och bevarar där med ett kulturarv samtidigt som vi hushåller med jordens resurser och på det sättet medverkar till en hållbar framtid för både människor och miljön. Detta är en självklarhet för oss. Genom att handla på Baazar stöder man även en utveckling mot ökande demokrati och mänskliga rättigheter i Kina. Baazar stöder privat företagsamhet vilket ger vanliga människor i Kina större  frihet och mer makt över sin egen framtid.

Möblerna lackas enligt gammal tradition och en del dekormålas av duktiga dekoratörer och konstnärer. Färgen som används är godkänd av myndigheterna ur miljö och arbetsmiljö synpunkt.

Antik återanvändning

Baazars antika och gamla möbler köps upp på landsbygden runt om i hela Kina och Tibet. Dessa ofta medfarna möbler för ett nytt liv genom möbelsnickarnas varsamma och kunniga händer. De renoveras sedan skickligt till värdefulla antikviteter. Resultatet blir vackra möbler i fantastiskt skick restaurerade på ett miljövänligt sätt. På detta sätt återvinner Baazar möbler och sparar jorden resurser. Resultatet blir tidlös lyx med gott samvete, alla vinner på detta. Alla Baazars möbler är godkända för export av de kinesiska myndigheterna. På detta sätt gör vi de fantastiska gamla möblerna tillgängliga för många människor. Alla möbler som är tillverkade före 1949 måste godkännas för export av de kinesiska myndigheterna. Alla Baazars möbler är naturligtvis godkända för export.
Baazar skapar arbetstillfällen och drägligare livsvillkor för människor samtidigt som kontakten mellan kinesiska företag och resten av välden hjälper till att påverka demokrati och öppenhet i diktaturen Kina. Invånarna och näringslivet blir starkare gent emot staten genom att de får bättre ekonomi.
Ett gammat brudskåp som en gång en flicka har haft sin hemgift i restaureras för att kanske pryda ditt hem.